Vand Nuci de Altoi Franta
Pentru un viitor verde care sa te sustina, planteaza nuci altoiti
CASTAN
Pentru un viitor verde care sa te sustina, planteaza nuci altoiti
<Inapoi...

Arbore impozant, care la maturitate ajunge la inaltimea de 15-20 m daca se dirijeaza ca pom,sau un frumos arbore ornamental daca se dirijeaza ca tufa. Fructele sunt comestibile, foarte delicioase, se coc in mijlocul lunii octombrie. Nu este sensibil la sol , necesita sol slab acid si umiditate moderata.
Livram puieti de 100-120 cm,bine inradacinati.

Castanul comestibil in Romania

In Romania, dar si in alte regiuni ale Europei, arborele este relativ usor de crescut atat in livezi specializate, cat si la marginea sau chiar in mijlocul padurii. In livezi, poate fi cultivat atat in monocultura,  sau poate fi combinat cu usurinta cu alte specii pomicole, formand livezi mixte.

Arborele in sine necesita un climat bland, cu umiditate suficienta, dar nu exagerata. Desi originar dintr-o zona cu climat mediteranean tipic, castanul comestibil se poate adapta si la alte doua tipuri de subclimate, cel de tip submediteranean, sau de tip temperat, dar moderat.

Daca sunt indeplinite conditiile de climat, protectie si umiditate, Castanul(Castanea sativa) are o crestere constanta, fiind un arbore productiv ce nu are "ani rai". Este, in schimb, sensibil la primaverile tarzii, reci si prea umede, precum si la ingheturile din toamnele prea lungi, ploioase si reci. In conditii de padure, unde este protejat de arborii din jurul sau, poate tolera bine chiar si conditii de umbra moderata.

Utilizari

Denumirea de castan comestibil se refera desigur la fructele acestui arbore care sunt comestibile, fiind considerate in anumite retete de preparare (vedeti piure de castane) chiar o delicatesa. Exista, desigur, si alte modalitati de mancare a fructelor, dintre care castanele coapte sunt foarte cunoscute.

Fructele, care sunt foarte gustoase, sunt utilizate ca ingredient ales de catre fabricantii de ciocolata si delicatese, fiind frecvent coapte sau prajite. Sub forma lor prajita sunt foarte apreciate in Franta, Italia si, mai ales, in Corsica. Coacerea sau prajirea se pot face fie integral, fie sub forma granulara, obtinandu-se un fel de faina, din care se realizeaza piureul de castane. Exista o varietate de mamaliga corsicana (denumita polenta sau pulenta) care foloseste ca ingredient de baza faina dulce de castane comestibile.


Vand Nuci Altoiti Franta


Oferta speciala!

La plantatiile de peste 1ha, pretul este negociabil.