Aluni puieți de vânzare

Aluni

În cadrul firmei noastre găsiți una din cele mai apreciate soiuri de alune. Contactează-ne pentru a beneficia de o ofertă personalizată!

Comercializăm produsele Pepinierei Linard din Franța

Nuci altoiți. Castani. Aluni. Nuc forestier. Livadă proprie.

Despre aluni

Alunele sunt o sursă deosebit de bună de grăsimi sănătoase, proteine și fibre.
Un aport ridicate de alune poate reduce cancerul colorectal. Izoflavonele, resveratrolul și acidul fenolic din alune pot reduce riscul de cancer.
Produse

SOIURI COMERCIALIZATE

Aluni Uriașe de Halle®

Uriase de Halle® - soi cu fructe foarte mari, sferice, puternic crestate, are fructul inchis in totalitate, ajunge la maturitate in septembrie. Alunul este o specie valoroasa, cu fructe placute la gust si constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului mare in uleiuri (50-73%), proteine (12-18%), vitamine, saruri minerale.

Cerințe plantare

CLIMĂ ȘI SOL

Alunul are cerinte reduse fata de temperatura, fiind destul de rezistent la ger. In faza de repaus vegetativ rezista la temperaturi de pana la -30℃ insa florile sunt afectate de temperaturi de -5℃, mai ales, avand in vedere ca alunul infloreste in perioada ianuarie-martie. Rezistenta la ger scade odata cu umflarea mugurilor, acestia fiind afectati de temperaturi de -10℃.

Arbustul are pretentii mari fata de lumina iar productia este direct influentata de distantele de plantare, expozitia si modul de dirijare al coroanelor. Fructificarea este slaba in zonele coroanei care sunt umbrite. Alunul se dezvolta bine in zonele cu precipitatii de 700-1000 mm pe an. Daca necesarul de apa nu este asigurat din precipitatii, este necesara aplicarea irigatiilor. Arbustul valorifica bine solurile fertile, aluvionare sau cu o fertilitate medie. Nu suporta stagnarea apei in sol, acesta determinand asfixierea radacinilor. Nu sunt recomandate solurile cu panza freatica la adancime mai mica de 1,5-2 m. De asemenea, continutul in calcar activ nu trebuie sa fie mai mare de 10-12%.

PREGĂTIREA TERENULUI

Pentru cultura alunului se aleg terenuri plane sau in panta, care sunt bine expuse la razele directe ale soarelui. Arbustul de alun creste in toate zonele geografice ale tarii, dar cele mai bune rezultate se obtin in zonele de deal. Polenizarea alunului este anemofila, din aceasta cauza randurile se vor amplasa pe directie vantului predominant. Alunul nu este pretentios fata de cultura premergatoare. Este recomandat sa se realizeze odihna solului (3-4 ani), daca terenul a fost ocupat de specii pomicole, timp in care se cultiva cu specii leguminoase perene sau graminee.

Operatiunea de pregatire a terenului incepe prin eliminarea tuturor plantelor si resturilor vegetale de pe parcela. Daca terenul este puternic infestat cu buruieni, se pot aplica erbicide totale. Se realizeaza nivelarea terenului, daca este necesar, tinandu-se cont de panta terenului.