Castani puieți de vânzare
Castani
Comercializăm castani din soiurile Marigoule®, Maraval® și Marsol®. Contactează-ne pentru a beneficia de o ofertă personalizată!
Comercializăm produsele Pepinierei Linard din Franța
Nuci altoiți. Castani. Aluni. Nuc forestier. Livadă proprie.
Despre castani
Produse
SOIURI COMERCIALIZATE
Castan Marigoule®
Marigoule® este numele unui hibrid francez de castan, încrucișat între un castan european și japonez. În 1986, își are originea dintr-o livadă Migoule din Ussac din Corrèze. Marigoule® este un castan foarte gustos. Ar trebui să fie plantat la altitudine destul de mică în zone foarte însorite și protejat de vânt.
Castan Maraval®
Maraval® este un hibrid natural numit castan, o încrucișare între un castan european și un castan japonez. INRA a crescut acest soi în 1986 în Franța Lalevade-d'Ardèche. Maraval® produce o piuliță mare de culoare mahon, de la formă triunghiulară la formă triunghiulară eliptică. Piulița se păstrează bine.
Castan Marsol®
Marsol® este un hibrid natural de castan, o încrucișare între un castan european și japonez. INRA a produs acest soi din Lalevade-d'Ardèche. Este utilizat în principal ca portaltoi datorită compatibilității sale bune a grefelor cu multe soiuri. Ca portaltoi, este mai viguros decât Maraval®.
Cerințe plantare
CLIMĂ ȘI SOL
Temperatura este un factor limitativ pentru cultura castanului comestibil. Creste si se dezvolta normal in zonele unde temperaturile medii anuale depasesc 9°C. Prefera toamnele lungi si calduroase, fiind sensibil la ingheturile survenite brusc. In perioada de repaus vegetativ rezista pana la temperaturi de –25°C. Lumina nu este un factor important pentru acesta specie. Se dezvolta bine si in conditii de semi-umbra. Are nevoie de apoximativ 700 mm precipitatii pe an , repartizate uniform pe perioada de vegetatie. Pe de alta parte, castanul nu suporta excesul de umiditate din sol, iar apa freatica nu trebuie sa fie la o adancime mai mica de 4 metri. Prefera solurile fertile, profunde, cu un regin aero-hidric ridicat si cu un pH acid (4.8 – 6.5).
PREGĂTIREA TERENULUI
Terenurile pe care se va infiinta plantatia se vor alege in functie de cerintele fata de clima si sol ale speciei. Cele mai favorabile zone din Romania sunt cele din zona colinara, unde alte specii de castan se cresc natural.
Pregatirea terenului se incadreaza in tehnologia generala de infiintarea a plantiiilor pomicole. Parcela se elibereaza de cultura premergatoare si se curata de toate resturile vegetale (inclusiv cele subterane). Dupa acesta operatiune terenul de niveleaza si se aplica fertilizarea de baza (dupa o cartare agrochimica a solului) cu 40 tone/ ha gunoi de grajd. Fertilizarea se poate completa cu 100 kg/ ha substanta activa fosfor si 80 kg/ ha substanta activa potasiu. Ingrasamintele se incorporeaza in sol printr-o aratura la adancimea de 30 – 35 cm, iar apoi se relizeaza doua treceri cu grapa cu discuri.