Lemn de nuc de vânzare

Lemn de nuc

În cadrul firmei noastre găsiți spre comercializare lemn de nuc.

Nuci altoiți. Castani. Aluni. Nuc forestier. Livadă proprie.

Despre lemnul de nuc

Lemnul de nuc este un lemn greu și tare, acesta prezintă pori destul de mari ce se pot observa cu ochiul liber, imprăștiați, unitari sau în grupe readiale de 2-5, cu tile lucioase verzi sau violacee. Raze medulare înguste, acestea pot fi observate foarte ușor cu lupa.
 
Uscat fortat (in cuptor), lemnul de nuc tinde spre o culoare maro pal, dar atunci cand este uscat natural (la aer liber) poate capata o culoare brun-violet. Datorita culorii si duritatii sale, lemnul de nuc este foarte apreciat si utilizat in fabricarea mobilierului si a tamplariei.

Lemnul de nuc comun (Juglans regia) este diferit de nucul negru sau nucul american, asa cum mai este cunoscut (Juglans nigra). Lemnul de nuc comun are uneori pete cu o textura ondulata, iar lemnul de nuc negru (nuc american) tinde sa aibe o culoare mai inchisa si poate prezenta un album mai pal care iese la lumina in urma slefuirii lemnului prin rindeluire.

Datorita rezistentei sale, lemnul de nuc a fost utilizat in producerea paturilor de pusca inca de la aparitia acestora si pana in prezent. Din lemn de nuc au fost confectionate paturile celebrelor pusti nemtesti Gewehr 98 (G98) produse de Mauser, utilizate intre anii 1898 si 1935. Tot lemnul de nuc a stat la baza producerii carabinelor Lee-Enfield, acestea au reprezentat principala arma de foc a fortelor Imperiului Britanic in prima jumatate a secolului XX.

Duramenul de nuc taiat proaspat are o culoare verzuie, insa odata ce ia contact cu aerul exterior pigmentul ce asigura verdele duramenului oxideaza si devine maro.

Produse

SOIURI COMERCIALIZATE

Nuc forestier NG38®

Nuc forestier NG23®

Nuc forestier MJ209®